2021-06-02 21:43:51• hírek • Kocsis Zoltán

Aranyesélyes kimaradók

fotó: www.gazzetta.it/
fotó: www.gazzetta.it/

Ezért vagy azért lemaradnak az Európa-bajnokságról – hiányozni fognak?

A kontinens legnagyobb sztárjait láthatjuk majd a június 11. és július 11. között sorra kerülő labdarúgó Európa-bajnokságon – gondolhatnánk. Nyilván, a legjobbak közül a legtöbben ott is lesznek a részben Budapesten és Bukarestben megrendezésre kerülő tornán, de amint az lenni szokott, mindig vannak olyan kiválóságok, akik ilyen vagy olyan okok miatt lemaradnak a tornáról.

 

A legnagyobb presztízzsel rendelkező olasz sportnapilap, a Gazzetta dello Sport össze is állította a hiányzók álomtizenegyét. A névsort végignézve némi elfogultság érezhető, hiszen a játékosok közel fele, szám szerint öt az olasz SerieA-ban szerepel, ennek ellenére vitathatatlan, hogy bombaerős csapatot állítottak össze az olasz újságírók. Egy olyan csapatét, amely a végső győzelemre is eséllyel pályázhatna.

 

Érdekesség az is, hogy két olasz gárda, a Milan és a Roma szerepel a legtöbb, két-két játékossal a listán. A francia labdarúgás erejét jelzi viszont, hogy hárman sem kerültek be a keretbe ebből a „csapatból”.

 

Íme a hiányzók álomcsapata a GdS szerint (a klubcsapat, nemzetiség és a hiányzás oka):
Marc-André ter Stegen (Barcelona, német, sérült) – Dayot Upamecano (Leipzig, francia, nem fért be a keretbe), Sergio Ramos (Real Madrid, spanyol, sérült), Virgil van Dijk (Liverpool, holland, sérült) – Mason Greenwood (Man United, angol, sérült), Szergej Milinkovics-Szavics (Lazio, szerb, nem jutottak ki), Nicolo Zaniolo (Roma, olasz, sérült), Jordan Veretout (Roma, francia, kimaradt a keretből), Theo Hernandez (Milan, francia, kimaradt a keretből) – Erling Haaland (Dortmund, norvég, nem jutottak ki), Zlatan Ibrahimovic (Milan, svéd, sérült)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: